Ultimele stiri

Încă 25 de blocuri reabilitate termic, la Timișoara, pe fonduri europene. În ce zone se află

reabilitare termica

Încă 25 de blocuri din Timișoara vor fi reabilitate termic, anunță reprezentanții municipalității. Este vorba despre imobile situate pe principalele bulevarde din oraș.

Nu mai puțin de cinci proiecte pentru eficientizarea termică, finanțate prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013m, au fost câștigate de Primăria Timișoara, valoarea acestora fiind de peste zece milioane de euro. Astfel, 60 % din costurile de reabilitare termică a unui imbil sunt acoperite din fondurile europene, iar restul de 40 % de primării și asociațiile de proprietari, în funcție de venitul fiecărei familii beneficiare.

Marți, reprezentanții municipalității au anunțat că s-au semnat noi contracte pentru execuția lucrărilor de reabilitare termică în cazul a 25 de blocuri. „S-au finalizat licitaţiile, vor începe imediat lucrările. Sunt 25 de loturi. Deja au apărut schelele pe multe blocuri din oraș, pe Calea Şagului, se lucrează pe front larg. Vom avea schele pe circa 60 de blocuri, ceea ce va da o nouă imagine, dinamică. Dincolo de toate șantierele de la sol și din subsol, iată că vom avea și șantiere pe verticală, o mulțime de schele pe o mulțime de blocuri”, a declarat, ieri, Nicolae Robu.

Cele 25 de blocuri care urmează să fie reabilitate termic se află pe Calea Șagului, B-dul Liviu Rebreanu, Strada Venus, Calea Martirilor, B-dul Take Ionescu, Strada Mareșal C-tin Prezan, Calea Sever Bocu și Calea Aradului.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*