Ultimele stiri

Încă nu s-a descoperit unde au dispărut banii de garanție pentru lucrarea de pe Liviu Rebreanu! Ce spune primarul Nicolae Robu

Termenul de garanție pentru B-dul Liviu Rebreanu expiră în luna mai și din cauza că strada arată ca după război, procesul verbal este posibil să nu fie semnat de reprezentanții municipalității. Problema e că în urmă cu câteva luni s-a descoperit că banii de garanție depuși de firma ce a executat lucrările în anul 2009, în contul Primăriei, au dispărut. Vorbim de 5% din valoarea totală a investiției ce s-a ridicat la 16,1 milioane de euro. Nici acum, cu o lună înainte de termen, municipalitatea nu știe ce s-a întâmplat cu banii.

Lucrarea de reabilitare a bulevardului Liviu Rebreanu s-a făcut în anul 2009 de firma cunoscutului om de afaceri Georgică Cornu, Confort. De atunci s-a tot discutat pe tema calității lucrării, în prezent ajungându-se ca drumul să arate ca după război. Sfârșitul lunii mai a acestui an ar trebui să vină și cu recepția finală a lucrării, dar reprezentanții municipalității nu ar dori să semneze procesul verbal din cauza calității defectuoase a lucrării. În orice caz, pentru că banii de garanție sunt pierduți, municipalitatea ar putea fi obligată să facă acest lucru.

“Noi am făcut toate solicitările, din păcate banca nu ne răspunde. Ce s-a întâmplat, pe ce bază s-au făcut acele deblocări ale garanției de bună execuție, nu știm. A reacționat și domnul Cornu cu o mirare că s-a întâmplat lucrul acesta spunând că nu are nicio legătură cu deblocarea acelor conturi de garanție de bună execuție. Problema se va elucida, dar în instanță. Noi nu putem să ne împăcăm cu ideea că cineva a dat drumul la niște bani fără să fi fost cazul să se facă deblocarea”, a explicat primarul Nicolae Robu.

 

foto — timișoreni.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*