Ultimele stiri

Încă o veste proastă pentru șoferi! Se scumpește rovinieta

mașini

Veste proastă pentru şoferii români! Autorităţile doresc majorarea taxei de drum. După ce în toamna anului trecut, autorităţile au vrut să majoreze preţul rovinietei cu până la 66%, dar au eșuat, acum planurile de scumpire la taxa de drum au revenit pe agenda de priorităţi a Ministerului de Transporturi.

Informația a apărut într-un document postat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Cei care au lucrat la elaborarea acestuia susțin că în ultimii ani preţul rovinietei a rămas constant, iar venitul brut a stagnat în jurul valorii de 191 milioane euro, adică 860 milioane lei, ceea ce a dus la o scădere scădere a venitului în termeni reali, accentuată de creşterea TVA de la 19% la 24%.

„Chiar şi cu îmbunătăţirile tehnologice recente, care au crescut rata de colectare, nivelul de venituri generate de vânzarea rovinietelor este în scădere, în termeni reali, de ceva vreme. Trebuie făcute schimbări în ceea ce priveşte nivelul/valoarea vinietei sau la nivelul modului în care sunt colectate toate taxele de drum pentru a schimba această orientare. Creşterea preţului vinietei ar ajuta la justificarea creşterilor cheltuielilor pentru întreţinere”, se arată în document.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*