Ultimele stiri

Încă un pas pentru realizarea celui mai mare proiect din Timişoara. În cât timp ar putea fi transformat pasajul din Piaţa Operei într-unul auto

Opera

A fost făcut un pas important pentru realizarea celui mai mare proiect al Timişoarei, aşa cum a anunţat Nicolae Robu. Astfel, vineri, în plenul Consiliului Local Timişoara, aleşii locali au fost de acord să aprobe studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Reorganizarea circulaţiei rutiere pe inelul I de circulaţie şi reproiectarea infrastructurii rutiere şi de transport public (Pasaj Piaţa Victoriei)”.

Studiul a costat peste 100.000 de lei. Din proiectul de hotărâre aflăm că municipalitatea are nevoie de peste 50 milioane de euro pentru a reorganiza traficul în centrul oraşului, inclusiv realizarea unui subpasaj auto în Piaţa Operei.

În cadrul acestui proiect, se va face ca în jurul centrului istoric al Timişoarei să se circule în sens unic, preponderent pe patru benzi, din care una va fi dedicată mijloacelor de transport în comun. De asemenea, prin faţa Operei se va circula printr-un subpasaj ce se va face prin transformarea subpasajului pietonal actual. Totodată, reprezentanţii municipalităţii intenţionează să realizeze şi o parcare subterană cu 700 locuri de la Liceul MIU până la Banca Naţională.

Tot vineri, consilierii locali au fost de acord să se treacă şi la elaborarea proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie. În cazul în care, în viitor, se vor găsi fondurile necesare pentru începerea lucrărilor, acestea ar putea fi finalizate în 48 de luni.

„Acest proiect este unul uriaș, este cel mai mare care s-a făcut în Tmișoara. Există ideea ca pe inel să circule și mijloace de transport în comun în regim de gratuitate”, a explicat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*