Ultimele stiri

Încă un PROTEST în Piața Victoriei! Timișorenii anunță că “încep Revoluția” / FOTO

Un nou protest în Piața Victoriei! Nemulțumiți de faptul că românii din diaspora stau la coadă ca să voteze și în turul doi al alegerilor prezidențiale, timișorenii ies în stradă. Astfel, de la ora 15.00, în Piața Operei este programat un nou protest. Anunțul a fost făcut pe Facebook și deja sute de persoane au anunțat că vor participa.

În cadrul evenimentului creat pe site-ul de socializare, organizatorii protestului din Timișoara îi încurajează și pe românii care au decis să nu iasă la vot, să își exercite acest drept constituțional:

„Dragă române, tu cel care te-ai gândit să nu votezi în data de 16 noiembrie, ieși la vot! Ieși la vot pentru mine, pentru tine, pentru copiii tăi. Ieși la vot pentru a da o lecție clasei politice care te ignora. Ieși la vot pentru cei care au murit în ’89 tocmai ca tu să ai azi libertatea de a alege. Ieși la vot pentru a arăta că vrei o schimbare, nu doar promisiuni deșarte. Ieși la vot ! Nu alege să nu alegi ! Iesi la vot pentru că e dreptul tău, nu e o „lozincă”! “, au scris organizatorii pe Facebook.

Evenimentul, aici:  https://www.facebook.com/events/920757537936168/

UPDATE:

Până aproape de ora 16.00 în Piața Victoriei nu erau strânși mai mult de 30 de oameni. Aceștia au venit înarmați cu câteva steaguri și niște pancarte și au strgat „Lăsați-i să voteze!” și „Dacă vă pasă, nu stați în casă”.

UPDATE 2:

Ora 18.45. Protestul se menține anemic în Piața Victoriei. Numărul celor prezenți nu depășește 20 de persoane, dar pe site-rile de socializare se anunță o mobilizare pe ora 21.00, când vor fi anunțate rezultatele. Cei câțiva protestatari scandează, în continuare, „Lăsați-i să voteze” și „Diaspora, nu vă bateți joc de ea”.

IMG_20141116_181943 IMG_20141116_181751

 UPDATE 3:

Nu e încă ora 21.00, dar spiritele încep să se încingă în Piața Victoriei. Aproape 200 de participanți la mitingul spontan de solidaritate cu diaspora strigă în cor „DNA să vină să va ia”. Spiritele sunt animate de inițiatorii protestelor de dinainte de cele două tururi de scrutin.

DSCN9958 DSCN9960

UPDATE 4: 

După ora 21.00 numărul celor strânși în Piața Victoriei era de aproximativ 700 de persoane. Protestatarii au făcut un cerc, au fluturat steaguri și au scandat împotriva Guvernului. Aceștia au cerut demisia premierului Victor Ponta și, de asemenea, au cerut ca românii aflați în străinătate să fie lăsați să voteze. S-a cântat „Deșteaptă-te române” și s-a strigat „Jos Guvernul”, „Demisia”, „Uniți salvăm toată România”, „PSD-PCR, aceeași mizerie” sau „Antenele și Ponta au pornit revolta”.

În zonă au apărut și forțe de ordine, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora, căci protestul s-a menținut pașnic. La ora 23.00 protestatarii au început să părăsească Piața Victoriei.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*