Ultimele stiri

Încalcă Nicolae Robu legea transparenței decizionale? Ce spune edilul

Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu pare să aibă o explicație pentru toate. Cu puțin timp în urmă, asociația Pro Democrația a dezvăluit că aproximativ jumătate din proiectele primarului ajung pe ordinea de zi în ultimul moment, fapt ce nu respectă legea transparenței decizionale. Desigur, edilul s-a apărat.

„Nu cred că sunt peste 50%, introduse în ultimul moment; sunt multe, este un adevăr. Am mai dat explicații pe acest subiect, nu e în regulă, este de dorit să fie elaborate proiectele de hotărâre din timp, ele să poată să fie cunoscute, însă am ales dintre două rele și am ales răul cel mai mic. Între răul de a nu se face lucrurile și răul de a intra, așa, mai în forță cu proiectele de hotărâre, am optat pentru varianta a doua, dar cred că s-a putut vedea că pe măsură ce am avansat în timp, numărul de proiecte de pe ordinea de zi suplimentară s-a micșorat”, a afirmat Nicolae Robu.

În ceea ce privește dezbaterile publice, acestea par să nu mai fie de interes pentru oficialii Primăriei. Cu toate acestea, edilul susține că, de fapt, la dezbaterile publice vin foarte puțini oameni și că de aceea a început să facă din ce în ce mai multe sondaje de opinie pe Facebook, pentru a afla care este opinia locuitorilor de pe Bega.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*