Ultimele stiri

Încep lucrările de extindere a liniei de troleibuz până la Dumbrăviţa. Ce a declarat primarul despre acest proiect

Primarul Nicolae Robu a prezentat, astăzi, mai multe detalii despre proiectul de extindere a liniei de troleibuz 14. Aşa cum s-a anunţat deja, Primăria Timişoara în parteneriat cu Primăria Dumbrăviţa doresc să extindă lina de transport în comun până la capătul comunei.

„Astăzi predăm amplasamentul pentru un nou proiect pe care îl considerăm foarte important şi pe care îl realizăm împreună, Primăria Municipiului Timişoara şi Primăria Comunei Dumbrăviţa. Este vorba despre extinderea liniei de troleibuz, linia 14, până la capătul comunei Dumbrăviţa, capătul de dincolo de Timişoara. Această lucrare valorează 17 milioane de lei, din care circa 14 milioane sunt fonduri europene nerambursabile, 3 milioane contribuţia statului român şi diferenţa este contribuţia celor două primării.  Se vor duce în subteran liniile de înaltă tensiune şi de medie tensiune care sunt în această zonă şi se vor amenaja liniile de troleibuz şi un număr de 12 spaţii”, a spus primarul.

Nicolae Robu extindere troleibuz

Tot în carul acestor lucrări, Primăria Timişoara vrea să lărgească şi bulevardul de aici, la patru benzi.

„Noi, Primăria Timişoara, dorim cu această ocazie să lărgim acest bulevard şi până la hotarul municipiului vom face patru benzi. Evident că şi sensul giratoriu va fi mult mai funcţional, după ce vom finaliza această lucrare”, a declarat edilul.

Conform spuselor lui Nicolae Robu, lucrarea trebuie finalizată în 6 luni. De asemenea, extinderea liniei va începe cât mai curând.

În această perioadă, traficul din zonă va fi restricţionat pentru a se asigura că lucrările sunt demarate cât mai bine.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*