Ultimele stiri

Încep lucrările de lărgire la patru benzi a Căii Martirilor din Timişoara. În cât timp vor fi finalizate

calea martirilor

În prag de iarnă, reprezentanţii Primăriei Timişoara încep lucrările de modernizare a Căii Martirilor. Astfel, în cel mult trei săptămâni, utilajele vor fi prezente pe această arteră, scopul final fiind lărgirea la patru benzi. De altfel, Primăria Giroc a făcut acest lucru până la intrarea în Timişoara.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a afirmat, astăzi, că licitaţia de atribuire a lucrării de execuţie a lucrării a fost câştigată de două firme, termenul de execuţie este de 24 de luni, iar valoarea contractului se ridică la aproximativ opt milioane de lei, fără TVA.

„S-a plecat la licitaţie cu o sumă de 12,3 milioane lei, fără TVA. Aşadar, prin licitaţie s-a făcut o economie de circa un milion de euro. În doi ani trebuie să fie încheiată lucrarea de lărgire la patru benzi a Căii Martirilor. Contractul a fost semnat, iar lucrările vor începe în perioada imediat următoare”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit edilului-şef, proiectul presupune lărgirea la patru benzi a Căii Martirilor, amenajarea de parcări, de trotuare, de piste de biciclete, dar şi de spaţii verzi, inclusiv plantarea de copaci. „Pistele sunt pe trotuare, pentru că nu se pot realiza pe carosabil. Proiectanţii au studiat până la nivel de detaliu şi se poate face această lărgire, proiectul prevede pe absolut toată porţiunea lărgirea, cu preţul unor anumite îngustări în câteva zone ale trotuarelor. Benzile sunt la nivelul standard, dar nu avem atât cât ne-ar fi plăcut să avem spaţiu disponibil pentru trotuare şi piste de biciclete. Trebuie să facem modernizarea oraşului şi sunt convins că acest proiect va fi apreciat”, a conchis Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*