Ultimele stiri

Încep lucrările la un tronson din inelul IV de circulaţie al Timişoarei. Unde va fi realizat un nou sens giratoriu

asfaltare

Veşti bune pentru şoferii timişoreni! În perioada următoare vor începe lucrările de modernizare a unui sector de drum din oraş foarte important. La final, se va putea circula mult mai uşor. Este vorba de porţiunea de drum situată în zona de est a Timişoarei, cuprinsă între strada Constructorilor la nord, strada Demetriade la sud şi strada Măcin la est. Acest sector are o lungime de aproximativ 1,6 kilometri şi face parte din traseul Inelului IV de Circulaţie al Timişoarei.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat că, ieri, a expirat perioada de depunere a contestaţiilor cu privire la achiziţia publică având ca obiect execuţia lucrărilor pe acest sector. Deşi valoarea estimată a investiţiei a fost de aproape 12 milioane de lei, fără TVA, contractul de execuţie al lucrărilor cu firma câştigătoare a licitaţiei, care va fi semnat cât de curând, va avea o valoare de aproximativ şase milioane de lei fără TVA. „Deci, am economist aproape şase milioane de lei”, se laudă edilul-şef.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, termenul de execuţie al lucrărilor este de opt luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Garanţia lucrărilor executate este de cinci ani.

Strada, în momentul de faţă, nu este amenajată, este un teren viran neîntreţinut, cu vegetaţie abundentă şi pe alocuri există depozite clandestine de deşeuri rezultate din construcţii, mai ales în partea nordică, pe extensia străzii Constructorilor.

Etapa I a proiectului de amenajare a lucrărilor implică realizarea legăturii rutiere între strada Constructorilor şi strada Măcin, ulterior se va amenaja şi racordul la strada Demetriade. Pentru realizarea legăturii cu strada Demetriade se va amenaja o intersecţie giratorie. La final, strada va fi asfaltată, vor fi amenajate trotuare, piste de biciclete şi spaţii verzi.

„Proiectul Inelului IV e mult mai complex. Astăzi am anunţat doar câştigarea acestui tronson. Inelul IV intră în priorităţile noastre, va juca un rol extraordinar în fluidizarea traficului. Inelul IV este unul prioritar, iată începem lucrările în curând, pe teren, nu din birou, la un prim tronson”, a explicat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*