Ultimele stiri

Începând cu săptămâna viitoare oamenii ar trebui să beneficieze de cardul de sănătate. Din ce cauză nu se va putea întâmpla asta?

În mai puţin de o săptămână, oamenii ar trebui să beneficieze de serviciile medicale de care au nevoie doar în baza cardului de sănătate, însă, nu toți au intrat în posesia acestuia și, mulți dintre aceștia nu cunosc utilitatea cardului de sănătate și beneficiile majore pe care le aduce pentru sistemul sanitar.

“Faptul că nu a existat o comunicare publică susținută pentru a aduce la cunoștința populației beneficiile cardului național de sănătate, modul în care acesta se utilizează și ce ar trebui să știe fiecare român în parte, ne demonstrează încă o dată că politicile publice ale Guvernului Ponta nu au la bază nicio strategie”,  a declarat Copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

Totodată, europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, subliniează importanța decontării serviciilor medicale doar în cazul certificării calității de asigurat prin intermediul cardului de sănătate: “Cardul de sănătate reprezintă un instrument esențial pentru transparentizare, pentru o mai corectă și eficientă cheltuire a banilor publici din sănătate. Nu vor mai fi posibile consultații inventate, rețete false, investigații de laborator și imagistice nereale, pentru că nu se vor valida și plăți decât acele investigații de care vor beneficia cu adevărat pacienții si pe care le vor certifica personal prin utilizarea cardului cu cod personalizat.“

În acest fel, Partidul Național Liberal face apel la responsabilitate și la respectarea drepturilor pacienților de a fi informați cu privire la modul în care pot beneficia de serviciile medicale de care au nevoie.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*