Ultimele stiri

Începe cea mai scumpă Olimpiadă de Iarnă. Câți sportivi participă la Jocurile Olimpice de la Soci, în Rusia

Vladimir Putin, președintele Rusiei, alături de alți 44 de lideri străini, printre care și președintele Chinei, cel al Ucrainei, secretarul general al ONU și chiar premierul României Victor Ponta participă, vineri seara, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci. Nu mai puțin de 6.000 de sportivi din aproape 100 de țări participă la competiție, România fiind reprezentată de 24 de sportivi.

Jocurile Olimpice de la Soci reprezintă cel mai mare eveniment sportiv organizat de Rusia după destrămarea Uniunii Sovietice, motiv pentru care autoritățile au cheltuit o sumă record pentru pregătirea lui, în jur de 50 de miliarde de dolari. Rusia se pregătește pentru acest eveniment de șapte ani, fiind amenajate stadioane, au fost renovate hoteluri și au fost construite noi spații de cazare, scrie Digi24. Au fost construite sute de kilometri de drumuri și zeci de poduri, plus 200 de kilometri de noi căi ferate la care au lucrat 60.000 de muncitori.

Se estimează că Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci vor fi urmărite de trei miliarde de telespectatori, la competiție fiind așteptați în jur de 500.000 de spectatori. Simbolul Jocurilor, flacăra olimpică, a fost purtată de 14.000 de persoane până la data de 7 februarie, momentul deschiderii oficiale a competiției. Jocurile Olimpice de la Soci sunt cele mai păzite, dar şi cele mai scumpe din istorie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*