Ultimele stiri

Începe demolarea Târgului de Crăciun. Ce elemente rămân pe poziții / FOTO

Și-a deschis porțile în 1 decembrie și trebuia să se închidă în 7 ianuarie, imediat după Bobotează. Dar prea puțini comercianți au mai avut răbdare până la sfârșitul Târgului de Crăciun, așa că la doar o zi înainte de final cele mai multe dintre căsuțe erau goale, iar unele au fost chiar demolate deja. La fel s-a întâmplat și cu scena din fața Operei, sau cu ieslea amplasată vizavi de Catedrală.

DSC_0004 DSC_0003

Timișorenii își pot lua la revedere de la cârnații, grătarele și murăturile din parcarea magazinului Modex. Căsuțele cu bunătăți tradiționale au fost demolate încă de ieri, mai rămânând în urmă doar trei vitrine frigorifice…goale, evident. Astăzi a început și demolarea scenei din fața Operei, dar și a ieslei de vizavi de Catedrală, muncitorii lucrând cu spor încă de dimineață de punerea la pământ a acestora. Deși cele 90 de căsuțe din Piața Victoriei vor fi demolate abia mânie, când Târgul de Crăciun își va închide porțile oficial, cei mai mulți comercianți au plecat deja și au lăsat căsuțele goale.

DSC_0007 DSC_0006

Pe poziții vor mai rămâne câteva elemente după închiderea Târgului, însă. Vorbim despre deja celebra cupolă de lumini, construită după modelul celei din Sibiu, dar și de decorațiunile specifice sărbătorilor de iarnă. Asta pentru că ele vor aștepta și trecerea sărbătorilor pentru cei ce le serbează după ritm vechi, demontarea lor începând abia după 15 ianuarie.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*