Ultimele stiri

Începe Festivalul Filmului Evreiesc. Ce surprize îi așteaptă pe timișoreni

festivalul filmului evreiesc

Luni, 9 iunie, la ora 19.30, va avea loc la Sinagoga din Cetate deschiderea oficială a Festivalului Filmului Evreiesc din Timisoara. Evenimentul va fi prefaţat, începând cu ora 17.00, de trei scurt metraje între care se remarcă filmul care a luat Marele premiu al juriului la Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti 2013, The Dreamers.

Deschiderea va fi urmată de proiecţia filmului Wagner and Me, o producţie în care cunoscutul actor Stephen Fry îi invită pe participanți într-o călătorie în lumea celui mai controversat compozitor din istorie – Richard Wagner. Oare evreul Stephen va putea elibera muzica pe care o iubește de asocierea apăsătoare cu regimul nazist? Filmat în Germania, Elvetia si Rusia, filmul permite accesul exclusiv în spatele scenei la legendarul Festival de la Bayreuth. Un film dezbatere, dar în acelaşi timp un film dinamic, cu umor fin şi cu muzică de cea mai bună calitate chiar de pe scena Festivalului de la Bayreuth.

Seara de film va fi închisă de o scurtă şi irezistibilă comedie de numai 26 de minute, Welcome and… Our Condolences. Intrarea este liberă la toate  proiecţiile, inclusiv la deschiderea oficială.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*