Ultimele stiri

Începe Homeless World Cup, la Timișoara

fotbal

Eveniment sportiv inedit, la Timișoara. În weekend va avea loc Campionatul European de Fotbal de Stradă. România a câștigat dreptul de a organiza această competiție după ce a câștigat ultima ediție.

Evenimentul va avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică, pe terenul de lângă Biserica Metanoia din Calea Torontalului. Un număr de şapte echipe vor lua parte la competiție. Astfel, România va evolua cu două formaţii, iar Bosnia-Herțegovina, Croația, Serbia, Cehia și Ungaria cu câte una. Se va juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare.

Meciurile vor debuta sâmbătă de la ora 10.30, când România va deschide competiţia, împotriva Bosniei.

La eveniment vor lua parte și 12 deţinuţi care fac parte din echipa de fotbal a Penitenciarului Timişoara. „Această activitate urmăreşte redescoperirea stimei de sine şi împărtăşirea experienţelor de viaţă a tinerilor cu probleme sociale precum şi formarea şi dezvoltarea unor deprinderi favorabile reintegrării în comunitate a deţinuţilor”, transmite Carmen Uțoiu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Timișoara.

La competiția aflată sub egida Homeless World Cup și UEFA Grassroots, e posibil să sosească și ambasadorul echipei, Cătălin Măruță.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*