Ultimele stiri

Începe o nouă ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST! De ce nu au dorit să participe și marii producători

vin

Timișorenii sunt invitați să participe la cea de-a 11-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST. Evenimentul are loc în perioada 11 -13 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri. Cei care vor trece pragul târgului vor avea parte de lansări de noi mărci de vinuri, show-uri gastronomice, precum și demonstrații de asociere a vinului cu mâncarea.

Tot la CRAFT va fi organizată și cea de-a noua ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, în perioada 9 – 10 aprilie. “Obiectivele concursului vizează promovarea vinului, a băuturilor alcoolice de calitate, precum și educarea publicului privind caracteristicile și tipicitatea vinurilor românești și educarea publicului în privința consumului și achiziționării unui vin medaliat”, spune Petre Badea, unul dintre organizatorii concursului.

VINVEST își propune ca în acest an să organizeze o serie de evenimente, reunite sub genericul “Zilele Vinului, Gastronomiei și Culturii Internaționale”, realizate în parteneriat cu Consulatul General al Serbiei și Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara. Sectorul vitivinicol, utilajele de vinificație și serviciile conexe vinului vor avea o mai mare vizibilitate prin prezența în salon a reprezentanților Asociației Presei Agricole din România.

Peste 20 de producători sunt așteptați să-și prezinte vinurile în cadrul noii ediții a VINVEST. Marea majoritate a acestora sunt mici și mijlocii, și asta pentru că, în acest an, marii producători au preferat să nu mai participe la eveniment. “Sunt prost impresionată că marii producători de vin nu au dorit să participe la eveniment, în schimbul unei taxe, care reprezintă un mărunțiș. Nu consider că au o politică foarrte bună, mai ales că VINVEST a arătat ce poate să facă”, a precizat, astăzi, Lucia Pîrvu, expert degustător și organizator VINVEST.

Programul evenimentului poate fi consultat pe www.vinvest.ro.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. VINVEST in media: timisoaraonline.ro | Vinvest 2014

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*