Ultimele stiri

Începe StudentFest, festivalul de artă și cultură studențească din Timișoara. Ce surprize îi așteaptă pe participanți [FOTO]

studentfest 2014

S-a dat startul StudentFest 2014! Aproximativ 200 de studenți din toată țara s-au strâns astăzi la Universitatea de Vest pentru a participa la deschiderea celui mai mare festival de artă și cultură studențească din România. Timp de 10 zile aceștia vor lua parte la o serie de acțiuni culturale care vor îmbina workshop-uri, expoziții, concerte și multe alte activități.

Anul acesta, StudentFest are conceptul IMPACT ca temă centrală pentru fiecare dintre secțiunile festivalului, mesaj prin care își propune să evidențieze puterea pe care StudentFest o poate avea asupra tinerilor artiști, precum și asupra publicului, deopotrivă.

„Am ales tema IMPACT deoarece vrem să scoatem în evidență impactul pe care StudentFest l-a avut asupra tinerilor artiști din cadrul festivalului, dar și asupra spectatorilor. De-alungul timpului, SudentFest a avut un impact pozitiv asupra celor care s-au implicat în festival și au fost deschise rotițele creatoare ale tinerilor artiști”, spune Roxana-Elena Szogi, unul dintre organizatori.

Evenimentele au început chiar din această după-amiază. Cei care au trecut deja pragul StudentFest au putut vedea o expoziție care urmărește evoluția afișului publicitar în timp. De asemenea, seara începe cu o piesă de teatru la  Electric Theatre, un eveniment dedicat poeziei, la Cartea de Nisip și un concert de rock alternativ, în Daos.

Festival realizat exclusiv de voluntari, va avea în componență sa următoarele secțiuni: arte plastice, benzi desenate, concerte, dans, experimentarium, film, fotografie, literatură, party, publicitate, street art, teatru.

Ajuns la cea de-a 23-a ediție, StudentFest 2014 continuă conceptul adoptat în 2012. Astfel, participanții festivalului vor lua parte la șapte zile intensive de creație şi activitați, urmate de trei zile de expoziții, happeninguri, conferințe, dezbateri, piese de teatru sau concerte.

În același timp, site-ul festivalului va deveni o rampă de lansare pentru aceștia. Site-ul se va transforma într-un portofoliu online al tuturor tinerilor care trec prin festival de acum încolo, participanții primind un tag personal care va fi actualizat de fiecare dată când aceștia crează ceva.

Pe parcursul celor zece zile, participanții vor avea parte de expoziții , concerte, spectacole de teatru, ateliere de marionete, lansări de cărți, vizite la Observatorul Astronomic sau lecții de tango argentian.

Programul complet al StudentFest 2014 poate fi vizualizat AICI!

Majoritatea evenimentelor sunt deschise publicului larg, iar accesul este gratuit.

DSCN8948 DSCN8950 DSCN8956 DSCN8958 DSCN8974

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*