Ultimele stiri

INCREDIBIL Angajații Aquatim s-au crucit când au văzut ce a aruncat un timișorean în rețeaua de canalizare

pompa apa uzata

Angajații societății Aquatim au rămas muți de uimire, în urmă cu câteva zile, când au mers să vadă care este cauza  defectării stației de pompare a apei uzate din zona aeroportului din Timișoara.

Angajații Aquatim au scos din rotorul unei pompe capul și pielea unei capre! Incidentul este unul mai puțin obișnuit, dar pompele se defectează des și acesta din motive mai puțin spectaculoase. Deșeuri textile sau de alt tip, chiar și de dimensiuni mici, sau acumularea unor depozite de grăsimi blochează aspirația pompelor. Cantitățile mari nisip din apa uzată distrug, de asemenea, rotoarele pompelor.

Deseori, reprezentanții Aquatim găsesc în rețeaua de canalizare a Timișoarei obiecte care nu au ce să caute acolo. Obiectele, numeroase și de o mare diversitate, de la haine, camere de biciclete, bucăți de lemn, recipiente din plastic până la spoilere auto sau pături, se opresc, în cel mai fericit caz, pe grătarele stației de epurare. Deseori însă, gunoaiele aruncate în vasul de WC sau direct în canalizarea stradală înfundă racordurile sau strică utilajele din stațiile de pompare a apei uzate de pe rețeaua de canalizare.

Rețeaua de canalizare a Timișoarei are o lungime de 547 km. Pe raza orașului sunt 36 de stații de pompare a apei uzate – 18 în Timișoara, 12 în Ghiroda și 6 în Moșnița. Echipele Aquatim lucrează la întreținerea canalizării după un program planificat de mentenanță preventivă, care include spălări ale conductelor, verificări ale pompelor, diverse inspecții etc. și intervin pentru repararea defecțiunilor, când este cazul. În anul 2013, Aquatim a cheltuit peste 89 mii de lei pentru reparațiile pompelor de apă uzată.

pompa apa uzata

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*