Ultimele stiri

INCREDIBIL! Chiriașii Primăriei, nevoiți să plătească penalități la facturile pe care nu le-au primit de la municipalitate

Primaria Timisoara

Situație de necrezut la Primăria Timișoara! Persoanele care au clădiri sau spații în chirie de la municipalitate s-au trezit că au de plătit penalități pentru că și-au achitat facturile cu întârziere. Culmea absurdului o reprezintă faptul că oamenii n-au putut plăti pentru că n-au primit facturile la timp, iar apoi le-au primit direct pe cele cu penalități. Acum, municipalitatea a încercat să introducă o hotărâre de consiliu local prin care chiriașii să fie scutiți de plata penalităților dacă vina nu le-a aparținut.

Suma totală pe care o are de recuperat municipalitatea în cazul acestor debitori, este de 250 de mii de lei. Pentru că s-a ajuns în această situația din cauza unor erori din Primărie, mai exact au existat niște schimbări la nivel de Primărie în ceea ce privește calcularea sumelor datorate de chiriași, șeful Direcției Fiscale, Adrian Bodo susține că nu este normal ca persoanele respective să fie puse la plată în lipsa unei culpabilități. Mai mult decât atât, acesta susține că oamenii respectivi vor da municipalitatea în judecată, vor câștiga procesul, iar Primăria va fi obligată să plătească cheltuielile de judecată, în felul acesta îndatorându-se și mai tare. Ca soluție, Bodo propune exonerarea datoriilor.  Totuși, deși garantează pentru legalitatea acestei forme, secretarul Primăriei, Ioan Cojocari susține că nu este deloc legal ceea ce directorul de la Direcția Fiscală încearcă să facă.

„Eu consider că nu este legal, este opinia mea. Din zece juriști din Primărie, toți au spus că nu este legal”, spune Cojocari

Proiectul care a iscat replici în contradictoriu zeci de minte între Adrian Bodo și Ioan Cojocari s-a finalizat prin votarea pentru exonerare.

„Nu mi se pare corect ca cei câțiva zeci de mii de oameni să plătească penalități, dacă ei nu trebuie să facă asta. Ei ne vor da în judecată, noi vom pierde și vom plăti și cheltuieli de judecată.  Dacă aș fi în situația cu Primăria de a nu primi o factură și apoi să o primesc cu penalități, aș da Primăria în judecată și aș face un scandal monstru”, a spus consilierul local Ciprin Jichici.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*