Ultimele stiri

INCREDIBIL Firmă amendată în fiecare săptămână la Timișoara, dar cu plata lor la zi

Politia Locala

Situație incredibilă, la Timișoara! Aproape în fiecare săptămână proprietarii unei clădiri aflate aflate în paragină sunt amendați de Poliția Locală pentru neglijența de care dau dovadă. Totuși, de fiecare dată, la o zi distanță după ce au primit amenda, reprezentanții firmei achită contravaloarea acesteia. Vorbim de firma Zeus, companie ce deține clădirile de pe Bulevardul Circumvalațiunii, din spatele fostului OMV.

„Se dă cam o amendă pe săptămână și se plătesc în fiecare săptămână. Noi am mers pe un principiul civilizat, acela de a nu amenda oamenii decât atunci când te sfidează. Am cerut să se facă notificări ale celor pasibili de amendă. Scopul nu e să-i jefuim pe cetățeni, ci să-i protejăm. Când am văzut că nu merge așa, am cerut Poliției Locale să amendeze la maximum, dar și așa eficiența este scăzută”, spune primarul Robu.

Tocmai din acest motiv, primarul Nicolae Robu anunță că salută, parțial, noul cod fiscal.

„Am salutat public faptul că se regăsește în noul Cod Fiscal ceea ce eu am numit taxa pe paragină. Este normal să crească taxele și impozitele celor ce își lasă clădirile și terenurile în paragină”, a explicat primarul.

Totuși, edilul-șef al Timișoarei are și o serie de nemulțumiri față de noul Cod Fiscal.

„Noi PNL constatăm că noul cod fiscal nu e chiar o binefacere cum s-a prezentat. Pe de o parte vedem că reducerea TVA este la 20%, iar noi am dorit să fie de 19%. Cel mai mult ne nemulțumește că se intenționează creșterea taxelor și impozitelor locale. Eu am declarat că nu voi majora nicio taxă, în măsura în care creșterea nu este impusă de legislația de la nivel național. Am înțeles că ar intra la impozitare și terenurile de sub clădiri”, a mai adăugat primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*