Ultimele stiri

INCREDIBIL! Ținea în casă un întreg arsenal roman

28 de arme, 14 săbii, 3 baionete, o coloană votivă romană, 4 pietre de râşniţe şi 6 sarcofage romane, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional. Asta au găsit poliţiştii de la Investigaţii Criminale în sufrageria unui bărbat din Timișoara.

„Azi, în baza autorizaţiei emise de Tribunalul Timiş, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie pe raza municipiului Timişoara, într-un dosar în care se fac cercetări referitoare la operaţiuni ilegale cu obiecte de patrimoniu”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Mare le-a fost mirarea oamenilor legii când, în urma percheziţiei, au găsit în locuinţa bărbatului de 44 de ani, 28 de arme, 14 săbii, 3 baionete, o coloană votivă romană, 4 pietre de râşniţe, 6 posibile sarcofage romane, toate fiind susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional. Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi supuse expertizei arheologice.

Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani, furt calificat, însuşirea bunului găsit şi efectuarea de lucrări care pot afecta situri arheologice.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI, dar și de participarea reprezentanţilor din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş şi ai Muzeului Banatului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*