Ultimele stiri

Incubatorul de afaceri de la Dumbrăvița a fost inaugurat

Incubatorul de afaceri ridicat la Dumbrăviţa pentru a sprijini IMM-urile şi microîntreprinderile a fost inaugurat astăzi de primarul Nicolae Robu.

Proiectul “Structuri locale pentru sprijinirea afacerilor în comuna Dumbrăviţa – incubator de afaceri”  are o valoare totală de peste 4.8 milioane de lei.

Unul dintre obiectivele generale ale proiectului constă în asigurarea dotărilor necesare şi a servicilor de suport pentru firmele incubate, care să contribuie la reducerea cheltuielilor indirecte ale acestora, în vederea creşterii competitivităţii lor pe piaţă.

Incubatorul de afaceri poate găzdui, pe un ciclu de incubare de 3 ani, un număr de 4 IMM-uri cu activităţi de micro/producţie şi 5 IMM-uri cu activităţi de servicii.

De asemenea în clădire pot fi găzduite, pe perioade scurte de timp (6 luni), microîntreprinderi sau IMM-uri în domeniul serviciilor pentru care sunt puse la dispoziţie 2 birouri „all inclusive” (birouri dotate cu calculatoare, imprimantă etc.)

„Acesta este un obiectiv foarte important pentru oraşul nostru şi pentru comuna Dumbrăviţa aşa cum sunt toate obiectivele care încurajează dezvoltarea mediului de afaceri. Timişoara este un puternic centru economic şi vrem să îl facem şi mai puternic. Timişoara este un oraş care produce un număr foarte important de specialişti cu înaltă pregătire. Timişoara este un oraş cu foarte mulţi oameni cu iniţiativă. Am realizat deja un centru afaceri în domeniul IT & C pe care l-am inaugurat în Timişoara, acesta este cel de-al doilea şi mai avem un obiectiv, un centru de competenţe în domeniul Automotive care va fi finalizat în anul 2015. Toate aceste trei proiecte sunt finanţate din fonduri europene, dar şi cu o cofinanţare din partea noastră. Cofinanţarea este de 50%, deci destul de importantă. Valoarea este de 4,8 milioane de lei, durata lucrărilor a fost de 19 luni”, a spus Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*