Ultimele stiri

Incuboxx are, în sfârșit, chiriași! Zece firme își desfășoară în momentul de față activitatea în cel mai modern centru IT&C din Timișoara

incubox

Incuboxx și-a deschis porțile! După ce a stat aproape un an goală, clădirea construită din bani europeni are, în sfârșit, zece firme chiriașe. Vorbim de nouă firme aflate la început de drum, în perioada de incubare, și o firmă în perioada de consolidare.

Conform directorului Incuboxx, Robert Kristof, cel mai modern centru IT&C din Timișoara a fost ocupat, până acum, în proporție de 20,23%, dar până la mijlocul verii target-ul prevăzut la ocupare de peste 40%.

„Firmele de IT nu prea au aflat de oportunitate, dar vom continua să informăm. După ce a apărut informația în presă, de ieri până azi, am mai fost contactați de alte trei firme”, anunță Kristof.

Cel mai modern centru IT&C din Timișoara este destinat, în principal, firmelor aflate la început de drum. Aici își vor desfășura activitatea companii aflate în perioada de incubare. Acestea vor trebui să aibă un număr maxim de nouă angajați și vor avea obligativitatea să angajeze două persoane. Ca beneficii, firmele vor avea parte de o chirie mult sub prețul pieței, de 3,5 euro pe mp, vor avea parte de cursuri de perfecționare din partea Incuboxx, acces la conferințe și training-uri, săli de conferință gratuite, dar și ehipamentele xerox ce vor putea fi folosite gratuit. Alături de firmele aflate în perioada de incubare, la Incuboxx își vor putea desfășura activitatea și firme aflat în perioada de consolidare. Acestea vor avea dreptul la maxim 45 de angajați, iar prețul pentru pentru chirie începe de la 5 euro.

„Noi am informat despre proiectul de realizare a Incuboxx. Cred că se știe că valoarea a fost de circa 19 milioane de lei, din care pentru clădire s-au cheltuit 12,8 milioane de lei. Este o clădire excepțională, foarte funcțională, cu tot e trebuie unui astfel de obiectiv. Am avut foarte multă încrede în tineri și voi avea în continuare. Ați văzut ce rezultate s-au obținut aici într-un timp atât de scurt. Mă bucur că în Timișoara și-au manifestat interesul un număr important de firme și așteptăm să ajungem la atingerea obiectivelor, la o ocupare de 100%”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Deși doar 10 companii s-au arătat interesate până acum, cei ce vor începe să lucreze în Incuboxx sunt încântați de alegerea pe care au făcut-o. Un astfel de caz este Andrei Avram un tânăr ce se ocupă de aplicații pentru smartphone.

„Vând proiecte încă din perioada liceului, aceasta a fost prima ofertă din partea statului care m-a convins să-mi deschid o afacere. (…) cred că orice sprijin oferit, la început de drum, va face diferența și se va transforma, pe parcurs, în succes”, spune Andrei Avram, primul director de firmă care și-a depus dosarul pentru incubare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*