Ultimele stiri

Indiferența sprijină infractorii. Două noi campanii de prevenire a criminalității lansate de polițiștii timișeni

polițiști

Poliţiştii timişeni lansează două campanii de prevenire a criminalităţii. Și ție ți se poate întâmpla” și Sate fără criminalitate” sunt cele două acțiuni care își propun informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare a propriei persoane, a patrimoniului public şi privat, atât în mediul urban cât şi în cel rural. Astfel, timp de şase luni, polițiștii își propun să le arate timișenilor că indiferența nu face decât să sprijine infractorii.

Poliţia Română şi-a propus desfăşurarea activităţilor de prevenire a criminalităţii pe domenii prioritare. Astfel, în urma analizelor efectuate la nivel național și județean, s-a decis tratarea cu prioritate a infracţiunilor de furt, precum şi a delincvenţei juvenile şi reducerea victimizării minorilor.

“Infracţionalitatea ce vizează atât patrimoniul public cât şi cel privat, constituie o problemă socială care afectează calitatea vieţii, generând sentimentul de insecuritate în rândul populaţiei. Teama de infracţiuni este o consecinţă nu numai a victimizării, a experienţei cu delincvenţa reală, ci şi a criminalităţii percepute care, la rândul ei, generează efecte psihologice, comportamentale, psihosociale şi economice.” spun cei de la IPJ Timiș, care prin aceste campanii își propun diminuarea acestor efecte.

Acțiuni intense în campaniile “Și ție ți se poate întâmpla” şi “Sate fără criminalitate

În perioada 15 aprilie – 15 octombrie vor fi desfăşurate activităţi preventive în cadrul campaniilor, având ca scop informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare a propriei persoane, locuinţelor, autoturismelor şi a produselor din societăţile comerciale.

Pe timpul derulării acţiunilor în teren, vor avea loc întâlniri cu reprezentanţii primăriilor, consiliilor locale, societăţilor comerciale, cultelor religioase, instituţiilor de învăţământ, O.N.G – uri și alte instituţii şi organizaţii. În cadrul acestora vor fi dezbătute principalele aspecte generate de situaţia infracţională proprie fiecărei comune, precum şi identificarea unor măsuri preventive în acest sens.

Peste 45.000 de materiale informativ-preventive vor fi împărțite de polițiștii timișeni în cadrul acestor acțiuni. Acestea vor fi distribuite cetăţenilor în cadrul diferitelor întâlniri cu grupurile ţintă şi, totodată, expuse, în special, la sediile administraţiilor publice locale şi a instituţiilor de învăţământ, la intrările în societăţile comerciale, la sediile poliţiei dar şi în alte locuri unde se desfăşoară activităţi de relaţii cu publicul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*