Ultimele stiri

INEDIT Fabrică de medicamente și vaccinuri la Timișoara. Unde va fi realizată

oncogen

Capitala Banatului va avea o fabrică de medicamente, vaccinuri și celule stem cu totul specială. Aceasta este de mici dimensiuni și este unică în estul Europei datorită faptului că este realizată într-un institut.

Fabrica va funcționa în cadrul ONCOGEN, Centrul de terapii genetice și celulare în tratarea cancerului, care a fost realizat cu 12 milioane de euro lângă Spitalul Județean Timișoara, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

„La etajul trei al institutului este o fabrică de medicamente de mici dimensiuni, pe care o considerăm cheia institutului. Noi am putea produce vaccinuri, medicamente, celule stem. Fabrica de medicamente este singura din estul Europei realizată într-un institut și ca urmare toată lumea apelează la noi. Este foarte scumpă, vorbim de o incintă din panouri de inox, ermetică, compartimentată, cu uși etanșe. Nu trebuie să fie nici măcar un singur microb, peste tot sunt senzori care detectează orice particulă. Intri în trei, patru camere până ajungi în spațiul de lucru”, explică Virgil Păunescu, managerul de proiect al ONCOGEN.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*