Ultimele stiri

INEDIT La Timișoara vor fi lansați mini-sateliți de zeci de elevi creativi. Care este scopul acțiunii

mini-satelit

Eveniment inedit desfășurat la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână. Vorbim despre finala Competiției Naționale de CanSat, adică o simulare a unui satelit integrat, dedicată elevilor de peste 14 ani. Acțiunea este organizată de Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială, în perioada 3 – 4 aprilie, cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara.

Sateliții celor opt echipe calificate în finală vor fi lansați la înălțimea de 1 km pentru a coborî apoi cu parașuta la sol. Provocarea lansată tinerilor constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit – cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile – într-un CanSat, o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare.

Lansarea CanSat-urilor va avea loc la Aeroportul Utilitar Timișoara (Aerodromul Cioca) de la înălțimea de 1.000 de metri dintr-un motodeltaplan în cursul dimineții de vineri (orele 10.00-12.00) sau, în cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile în acea zi, în cursul zilei următoare (sâmbătă, orele 10.00-12.00).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*