Ultimele stiri

INEDIT Pro Musica susține un concert extraordinar…la Penitenciarul Timișoara. De ce această locație

Membri trupei Pro Musica s-au decis să lanseze oficial DVD-ul 41 live in Timișoara într-o locație inedită. Este vorba despre Penitenciarul Popa Șapcă din Timișoara, unde în data de 7 mai, de la ora 20.30, în curtea interioară principală va avea loc și un concert extraordinar.

Concertul se va desfăşura cu toată logistica aferentă unei manifestări de acest gen: scenă mare de concert, instalaţie profesională de sunet şi lumini, ecrane pentru proiecţii etc., şi bineînţeles cu participarea integrală a întregului team PRO Musica (cântăreţi, echipa tehnică şi ceilalţi realizatori).

Este primul concert de o asemenea complexitate susţinut vreodată într-un penitenciar din România. Logo-ul acestei manifestări este:“ŞI ÎNTRE ZIDURI SUNT INIMI!“. Acest concert se vrea inclus în şirul de manifestări muzicale care să completeze în mod necesar calendarul acţiunilor culturale integrate în dosarul de intenţie privind candidatura oraşului Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021.

Lansarea oficială a DVD-ului „41 Pro Musica Live in Timişoara“ va avea loc vineri 8 mai de la ora 19.00, în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, evenimentul urmând să fie transmis live şi prin intermediul Internetului.

Dublul DVD care se va lansa cu această ocazie cuprinde concertul de comeback după 21 de ani de pauză al trupei Pro Musica, desfăşurat în luna octombrie a anului trecut, pe scena Filarmonicii Banatul din Timişoara, unde legendara formaţie timişoreană le-a oferit celor prezenţi un spectacol realmente fascinant.

„S-a muncit mult la acest proiect, s-a lucrat în patru studiouri, este o producţie complexă. Sunt foarte mulţumit că am reuşit să conservăm acea empatie care s-a creat între sală şi noi. Evident, mă bucur şi pentru calitatea montajului şi a sunetului. A fost un eveniment unic pentru noi şi e o mare realizare că am reuşit să primim şi să dăm o energie deosebită. Primul DVD, care este double layer, conţine concertul propriu-zis. Adică două ore şi jumătate, atât cât s-a putut. Al doilea DVD conţine trei bonusuri video, piesele Doors, Rolling Stones şi Pink Floyd ce le-am cântat, un making of, un timelapse şi patru slide-show- uri. În plus, mai conţine un bonus folder cu toate cele 23 de piese sub formă de mp3, care pot fi ascultate oriunde“, spune Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*