Ultimele stiri

INEDIT Timişoara are pistă de biciclete cu luminiţe în asfalt. În ce zonă a fost realizată FOTO

pista biciclete

Pistă de biciclete inedită realizată la Timişoara de către reprezentanţii municipalităţii. Este vorba despre o pistă care are luminiţe în asfalt pentru o mai bună vizibilitate în timpul nopţii. Aceasta a fost realizată pe străzile Diaconul Coresi – Eneas, pe tronsonul Calea Martirilor – str. Drubeta.

„Amenajarea deja realizată pe străzile Diaconul Coresi-Eneas până la intersecţia cu Drubeta pune la dispoziţia bicicliştilor o pistă dublu-sens cu o lăţime de doi metri, complet marcată şi semnalizată cu butoni rutieri flash pentru o vizibilitate crescută în timpul nopţii. Lungimea amenajării este de 1 km. Pe această lungime a străzii, covorul asfaltic este nou şi, de asemenea, au fost marcate locurile de staţionare paralele cu axul drumului. Străzile perpendiculare pe traseul amintit au fost dotate cu calmatoare pentru o mai mare securitate a intersecţiei dintre pista de biciclete şi traseul auto”, a anunţat viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, lucrările vor continua pe strada Eneas până la Calea Sagului, asigurându-se astfel o legătură sigură şi facilă pentru biciclişti între Calea Şagului şi Calea Martirilor. Traseul este paralel cu Bulevardul Liviu Rebreanu, această rută fiind una dificil de utilizat de către biciclişti din cauza traficului intens.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*