Ultimele stiri

INEDIT Un consilier local propune ca Primăria Timișoara să înceapă o afacere cu…gem de trandafiri

parcul rozelor

Idee inedită a consilierului local liberal Simion Moșiu. Acesta propune ca Primăria Timișoara să înceapă o afacere cu…dulceață de trandafiri.

„Ar fi necesar ca numele orașului să se lege de un produs dat de numele frumoaselor flori – trandafirii. M-am gândit că primăria ar putea cultiva pe un lot mic de minimum 2.000 de metri pătrați trandafirul de dulceață. Prin crearea plantației de trandafiri de dulceață, Timișoara ar putea realiza atât dulceață de trandafiri, cât și sirop de trandafiri sau apă de trandafiri. Petalele de trandafiri se folosesc mai nou în gastronomie, am putea profita de asta, dar și în industria farmaceutică”, a declarat, astăzi, Simion Moșiu.

Consilierul local mai crede că borcanele cu dulceață de trandafir ar trebui să aibă sigla Timișoarei și să fie oferite delegațiilor străine sau turiștilor. De asemenea, acestea borcane cu gem ar putea fi vândute de către municipalitate.

„Bulgarii exportă de 100 de ani așa ceva. Am fost în Austria la schi, cineva vindea la un pension. Nu este problemă cine face dulceața. Este o afacere pe undeva, dar ne interesează imaginea orașului și promovarea orașului rozelor, care totuși are o tradiție și pe asta trebuie să marșăm”, a mai precizat consilierul local.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*