Ultimele stiri

Infracțiuni rutiere în ultimele 24 de ore

etilotest

În ultimele 24 de ore, polițiștii timișeni au depistat 5 bărbați care conduceau vehicule pe drumurile publice fără a respecta prevederile legale. Au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, lipsa permisului de conducere și conducerea unor vehicule neînmatriculate. Pentru a reduce riscul implicării în accidente de circulație, polițiștii recomandă respectarea cu strictețe a normelor rutiere.

La data de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii Secției 10 Rurale Făget au oprit pentru control un moped care circula pe D.J.784 B, între localitățile Curtea și Pietroasa, condus de un bărbat de 52 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că mopedul nu era înmatriculat în vederea circulației pe drumurile publice, iar conducătorul acestuia nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

~

În jurul orei 10.20, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au depistat un tânăr de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe raza comunei Moșnița Nouă.

~

La aceeași dată, polițiștii Secției 8 Rurale Deta au depistat un bărbat de 29 de ani în timp ce conducea un moped pe raza localității Banloc, fără a poseda permis de conducere și un alt bărbat de 28 de ani în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 57, între localitățile Jamu Mare și Gherman, fără a avea acest drept.

~

În jurul orei 18.30, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Calea Dorobanților, condus de un bărbat de 31 de ani.

S-a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale.

***
Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite pe drumurile publice, ţinând cont de condiţiile meteo, nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmaţi să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic! Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa! Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos! Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă!

Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*