Ultimele stiri

Infractori aflati in atentia politiei

CERCETAȚI PENTRU TÂLHĂRIE

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara efectuează cercetări față de doi bărbați, de 32 și 16 ani, bănuiți de comiterea unei tâlhării pe raza municipiului. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, iar pe numele bărbatului de 32 de ani, magistrații au emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au identificat doi bărbați, de 32 și 16 ani, bănuiți de comiterea unei tâlhării pe raza municipiului.

În fapt, în noaptea de 25 spre 26 aprilie a.c., în jurul orei 03.00, bănuiții i-ar fi sustras, prin violență, unui bărbat un rucsac în care se aflau bunuri personale, două aparate GPS, un telefon mobil și o sumă de bani.

Prejudiciul în valoare de 1500 de lei a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate păgubitului.

S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a bănuiților, iar pe numele bărbatului de 32 de ani, magistrații au emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

  Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un tânăr de 22 de ani, condamnat la închisoare pentru infracțiuni rutiere. Cel în cauză a fost introdus în penitenciar pentru executarea pedepsei.

La data de 16 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, pe raza municipiului Timișoara.

Astfel, au depistat un tânăr de 22 de ani, pe numele căruia Judecătoria Timișoara a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care acesta este condamnat 1 an și 3 luni de pedeapsă privativă de libertate pentru infracțiuni rutiere.

Cel în cauză a fost introdus în penitenciar pentru executarea pedepsei.

APROAPE 800 DE SANCŢIUNI APLICATE DE POLIŢIŞTII RUTIERI

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 187 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 89 de permise de conducere.

În perioada  13 – 16 iunie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.    

Astfel, poliţiştii au întocmit  5  dosare penale şi au aplicat 780 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 187 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 134 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 89 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*