Înghețată cu piersici
Ingrediente:
6 piersici mari, bine coapte
300 g fructe de pădure (mure, zmeură, afine)
100 g zahăr tos
100 g zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
Pentru îngheţată
300 ml lapte
3 gălbenuşuri
4 linguri zahăr
300 ml frişcă
1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Pentru îngheţata de vanilie se fierbe laptele cu batonul de vanilie şi se lasă la răcit. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin cremă. Aceasta se pune peste lapte şi se fierbe compoziţia la foc mic până ce se îngroaşă. Nu se dă în clocot, căci se taie. Se pun la fiert 300 ml apă şi zahărul cristalizat. Când siropul începe să clocotească, se introduc piersicile tăiate jumătăţi şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie. Se scot cu spumiera şi se lasă la răcit. Separat, se pun fructele de pădure, bine spălate şi scurse, în blender, împreună cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Se mixează bine. Se pune câte o cupă de îngheţată pe fundul unui bol, se aşază deasupra feliile de piersică, se adaugă o altă cupă de îngheţată deasupra, se toarnă sosul de fructe de pădure, se decorează cu câteva fructe întregi şi se serveşte imediat, scrie Click.
Scrie un comentariu