Ultimele stiri

Îngheţată de lămâie cu coacăze roşii

inghetata de lamaie cu coacaze rosii

Ingrediente:

Pentru îngheţata de lămâie:

250 ml iaurt
125 g zahăr pudră
2 g gelatină
1 lămâie verde (lime)

Pentru îngheţata de coacăze roşii:

1 pahar de zahăr pudră
1 pahar zeamă de coacăze roşii
150 ml lapte dulce (nefiert)

Pentru garnisit:

1 lămâie verde feliată
ciorchini de coacăze roşii

Mod de preparare:

Se pun în blender sau se bat cu telul iaurtul, zahărul pudră, gelatina dizolvată în puţină apă, zeama de la lămâie. Se pune compoziţia într-o cutie la congelator. Se storc coacăzele, se strecoară zeama şi se bate bine cu zahărul ­până când se topeşte complet. Se adaugă laptele treptat, se amestecă bine, apoi se toarnă peste îngheţata de lămâie. Se lasă la congelator patru ore. Se ia îngheţată cu o lingură specială, se aşază în cupe sau în boluri şi se garniseşte cu felii de lime şi cu ciorchini de coacăze roşii, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*