Ultimele stiri

Inițiativă educațională unică pentru Timișoara: clase de excelență ale unei universități în cadrul unui liceu de prestigiu

uvt

Premieră educațională în capitala Banatului! Universitatea de Vest din Timișoara va constitui, din anul școlar următor, câteva clase de excelență în cadrul Colegiului Național Bănățean. Vorbim despre trei clase, una de Matematică-Informatică, una de Științe ale Naturii și una de Științe Sociale, care vor intra în vizorul universității timișorene.

„Universitatea de Vest din Timișoara va tutela trei clase începând din clasa a IX-a și până în clasa a XII-a. Ne propunem să ne aplecăm atenția asupra lor ca și universitate, să oferim o pregătire suplimentară acestor elevi în mod gratuit, care se va realiza de către masteranzii și doctoranzii noștri. Noi vom pune la dispoziția acestor elevi laboratoarele noastre de chimie, fizică, informatică, vom încerca să-i consiliem profesional astfel să știe încotro să se îndrepte după ce vor finaliza liceul”, a precizat, astăzi, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Prezentă la sediul Universității de Vest din Timișoara, unde a fost semnat un protocol între UVT, Colegiul Național Bănățean și Inspectoratul Școlar Timiș, inspectorul școlar general Aura Danielescu a ținut să precizeze că realizarea celor trei clase de excelență este un lucru foarte bun, mai ales că „elevii de liceu au nevoie de astfel de activități”.

Potrivit directorului Colegiului Național Bănățean, Sorin Ionescu, elevii trebuie să bifeze la înscriere dacă doresc să se înscrie la o școală normală sau la una de excelență tutelată de Universitatea de Vest din Timișoara. Apoi, candidații vor participa la un interviu motivațional.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*