Ultimele stiri

Inspecţia Judiciară face verificări în cazul deciziei Curţii de Apel Bucureşti privind eliberarea lui Piedone

Inspecţia Judiciară face verificări privind posibile abateri disciplinare în cazul deciziei de la Curtea de Apel Bucureşti de eliberare din arest a fostului primar Cristian Popescu Piedone şi a cele două angajate ale Primăriei Sectorului 4, în dosarul privind autorizarea clubului Colectiv.
„Având în vedere relatările recente din mass-media, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la data de 12 noiembrie 2015, cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Bucureşti a instrumentat şi soluţionat, în data de 11.11.2015, cauza având ca obiect măsuri preventive. Lucrarea a fost înregistrată distinct la Direcţia de inspecţie judiciară pentru judecători şi Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori”, arată IJ, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că verificările prealabile vor fi efectuate în conformitate cu dispoziţiile articolului 45 alineatele 2, 3 şi 4 litera b din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi ale articolelor 12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspecţia Judiciară.
Etapa verificărilor prealabile este premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor articolului 45 alineatele 3 şi 4 din Legea 317/2004, „de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor”, a precizat IJ.
Judecătorul Luchian Constantin Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, a dispus, miercuri, eliberarea din arest a fostului primar Cristian Piedone Piedone, a Aureliei Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, şi a Luminiţei Larisa Ganea, de la acelaşi serviciu.
Cristian Piedone Piedone, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea au fost reţinuţi de procurorii DNA în 6 noiembrie şi arestaţi preventiv o zi mai târziu, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
Decizia de arestare preventivă a fost atacată de cei trei la Curtea de Apel Bucureşti, care miercuri le-a admis contestaţia, fiind puşi în libertate în aceeaşi zi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*