Ultimele stiri

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a executat un exercițiu demonstrativ pe râul Bega

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecției Civile din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, sprijinit de serviciul voluntar SALVO al primăriei Timișoara și ASV Resque Timiș a desfășurat un exercițiu demonstrativ pe râul Bega.

În urma neadaptării vitezei la condițiile meteo, un cetățean a pierdut controlul autovehiculului ajungând în râul Bega. Pompierii militari au fost alertați, la fața locului deplasându-se o autospecială pentru descarcerare grea, o ambulanță pentru transport personal și victime multiple și un echipaj de scafandrii. În sprijin a fost solicitat serviciul SALVO. S-a acționat cu 2 scafandrii din cadrul ISU și 2 din din cadrul SALVO pentru evacuarea victimei din autoturism, aceasta fiind transportată la mal cu ajutorul unui sistem de tip tiroliană fiind predată serviciului medical pentru acordarea măsurilor de prim-ajutor și transportul la spital.

În continuare s-a acționat pentru extragerea autovehiculului, în care s-a depistat un recipient cu o substanță posibil toxică. În acest moment a fost alertat echipajul CBRN. Ajunși la fața locului aceștia au izolat zona și au constatat că nu este nici un pericol pentru populație și mediu.

La fața locului a fost și personal din cadrul Inspecției de Prevenire cu un punct de informare preventivă. Exercițiul s-a finalizat cu o defilare a ambarcațiunilor din cadrul ISU Timiș și SALVO.

ISU-1ISU-3ISU-4

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*