Ultimele stiri

Inspectoratul Şcolar Timiş câştigă primele procese cu elevii din Făget care au copiat la BAC. Ce a decis instanţa

ISJ Timis

Inspectoratul Şcolar Timiş a câştigat, deja, primele procese cu elevii de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, care au dat în judecată instituţia, nemulţumiţi fiind de faptul că au fost eliminaţi din examen pe motiv că au fraudat Bacalaureat-ul.

În şase cazuri, instanţa a decis că Inspectoratul Şcolar Timiş are dreptate, motiv pentru care procesele verbale de eliminare a elevilor din examen nu au fost suspendate, aşa cum au solicitat liceenii nemulţumiţi.

„În şase cazuri, până acum, instanţa s-a pronunţat în favoarea noastră şi nu în cea a elevilor, procesele verbale de eliminare din examen nefiind suspendate. Practic, ei au solicitat suspendarea procesului verbal prin care se constată frauda şi se propune sancţiunea, s-a respins, noi am avut câştig de cauză. Totuşi, s-ar putea să ne judecăm în continuare, pe fond. Dar, spre deosebire de elevii din Bihor, unde cei 12 care au atacat în instanţă decizia inspectoratului şcolar, au câştigat şi s-a suspendat procesul verbal de eliminare, la noi nu s-a întâmplat acest lucru. Acestea sunt doar primele procese, Inspectoratul Şcolar Timiş are pe rol zeci de astfel de procese”, a declarat Aura Danielescu.

143 de elevi de la liceul din Făget au fost eliminaţi din examen, după afişarea notelor, pentru că au fraudat BAC-ul, iar alţi nouă profesori au rămas fără loc de muncă pentru că i-au ajutat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*