Ultimele stiri

Inspectoratul Școlar Timiș le declară RĂZBOI părinților șmecheri care își înscriu copilul la o școală din centrul Timișoarei, după ce-și fac flotant

gradinita

Părinții care se gândesc să-și facă viză de flotant ca să-și poată înscrie odrasla la una din școlile de elită din centrul Timișoarei s-ar putea să aibă o mare supriză. Și asta pentru că Inspectoratul Școlar Timiș le poate strica planurile imediat după ce înscrierile în clasa pregătitoare și clasa întâi au început, dacă vor observa că s-au depus foarte multe dosare la o anumită școală.

Astfel, inspectorii școlari vor avea dreptul de a aronda străzile de la o unitate de învățământ la alta, iar în acest mod părinții vor avea surpriza neplăcută de a constata că de fapt copilul lor nu este înscris la școala de elită dorită, ci la alta.

„Există o lege, din acest an, care ne permite ca în perioada în care se desfășoară aceste înscrieri la învățământul primar, dacă constatăm că numărul de părinți care au domiciliul într-o anumită zonă care este arondată unei anumite unități de învățământ a crescut foarte mult, să rearondăm străzile. În acel moment, noi putem decide o rearondare a străzilor și există posibilitatea ca un părinte care s-a străduit mult să-și înscrie copilul într-o unitate de învățământ să se trezească că ajunge la o altă unitate de învățământ”, a declarat, astăzi, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

În acest mod, Aura Danielescu consideră că părinții vor fi nevoiți să se îndrepte și spre celelalte școli aflate în cartiere sau la periferia orașului, pentru că „nu este normal ca sălile lor de clase să fie goale”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*