Ultimele stiri

Inspectoratul Școlar Timiș, obligat să soluționeze ultimele cereri ale părinților ai căror copii nu au fost încă înscriși în clasa pregătitoare

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat situaţia finală a cererilor de înscriere în clasa pregătitoare depuse cumulat în primele două etape de înscriere.

Astfel, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, până vineri, 10 aprilie, dată la care fiecare unitate de învăţământ avea obligaţia să afişeze listele finale cu copiii înscrişi, au fost depuse 177.331 de cereri valide de înscriere în clasa pregătitoare.

După cele două etape de înscriere, 164 de cereri (0,09%) au fost respinse fie din cauza opţiunilor insuficiente, fie din cauza lipsei de locuri în unităţile de învăţământ vizate. Acestora li se mai adaugă alte 608 cereri respinse în prima etapă, dar care nu au mai fost redepuse în cea de-a doua etapă de înscriere.

Potrivit calendarului, în intervalul 14-17 aprilie, Inspectoratul Școlar Timiș este obligat să soluţioneze cererile părinţilor ai căror copii nu au fost încă înscrişi într-o unitate de învăţământ, dar şi toate situaţiile referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*