Ultimele stiri

Inspectoratul Şcolar Timiş SCHIMBĂ 26 de directori ai unor unităţi de învăţământ. Ce motive a invocat

ISJ Timis

26 de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş vor avea directori noi la începerea noului an şcolar. Inspectoratul Şcolar Timiş a decis să-i schimbe pe aceşti directori din funcţie din mai multe motive, dar şi pe 18 directori adjuncţi.

Astfel, Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a ţinut să precizeze că cinci directori au solicitat să nu le mai fie prelungit mandatul, din motive personale/sănătate, opt se află în situație de pensionare la limită de vârstă sau la cerere, un director a fost propus pe funcția de inspector, un director a fost numit provizoriu pe timpul anului școlar, doi directori revin pe post după întreruperea mandatului pe parcursul anului școlar din motive personale, iar un director a fost numit la o nouă unitate de învățământ creată în acest an școlar.

Totodată, opt directori au fost schimbaţi din funcţie pentru că nu şi-au făcut treaba, fiind constatate „disfuncționalități în plan managerial, conflicte negestionate corespunzător între colegi, relații defectuoase cu reprezentanții legali ai elevilor, număr mare de sesizări sau situații în care se dorește o îmbunătățire a întregii activități educative și nu numai”.

„În ceea ce privește numirea directorilor adjuncți, precizăm că ISJ Timiș a agreat și în acest an ca echipa managerială dintr-o unitate, respectiv directorul adjunct, să fie propus de directorul plin. Scopul acestui vot de încredere acordat directorului este de a evita situațiile conflictuale în rândul echipei manageriale de la nivelul școlii, de a eficientiza munca în echipă, în și pentru folosul unităților de învățământ”, spune Aura Danielescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*