Ultimele stiri

Instanța a decis: Primăria a finanțat ILEGAL Poli Timișoara! PSD Timiș cere demiterea secretarului Ioan Cojocari

Primaria Timisoara

Curtea de Apel Timişoara a respins recursul făcut de Primăria Timişoara în dosarul privind finanţarea echipei Poli patronată de omul de afaceri Marian Iancu. Curtea de Conturi a stabilit că societatea SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA a beneficiat ilegal de peste 7 milioane de euro de la bugetul local în timpul administraţiei Ciuhandu. Ce e sigur e că, acum, Primăria Timișoara trebuie să încerce recuperarea prejudiciului. Totuși,momentan, nu se știe ce se va întâmpla cu cei ce au semnat pentru finanțare.

Între timp, actualul primar, Nicolae Robu, spune că nu acuză administrația precedentă pentru ce s-a întâmplat și dă vina pe ambiguitatea legii. În plus, edilul anunță că municipalitatea a demarat procesul pentru recuperarea banilor de la Marian Iancu.

„Eu cred că situația aceasta a fost generată de ambiguitățile din lege. Eu sunt convins că dacă cineva ar fi făcut o sesizare că acea asociere nu e legală, primarul, consilierii și juriștii nu ar fi perseverat și ar fi încercat să recupereze atunci banii. Din păcate legea a fost interpretabilă și toți au avut impresia că fac ceva legal. Instituția Prefectului n-a făcut nicio sesizare, Curtea de Conturi n-a făcut nicio sesizare și atunci în mod natural oamenii au perseverat în a finanța. Dacă citești motivația Curții de Apel te declari de acord cu ea. Asta provine din ambiguitatea legii. Suntem în fața acestei situații în care trebuie să înțelegeam că hotărârile instanței sunt obligatorii, și suntem într-o astfel de situație, și primăria de acum face demersurile pentru a recupera banii. Sper că vom reuși să recuperăm această sumă sau cât mai mult din această sumă. Dincolo de simpatii sau antipatii aici trebuie să judecăm obiectiv și îmi pare rău de persoanele cu responsabilități de atunci”, spune primarul Nicolae Robu.

Deși nu știe ce se va întâmpla cu cei ce au semnat pentru finanțare, vorbim de consilieri locali și de juriștii din Primărie, momentan, grupul PSD îi solicită primarului demiterea secretarului Ioan Cojocari, pe care îl văd principal responsabil de situație.

„Îi solicităm primarului Timişoarei, Nicolae Robu, să înceapă demersurile legale pentru eliberarea din funcţie a secretarului Primăriei, Ioan Cojocari, cel care se face, în mare măsură, vinovat pentru această finanţare ilegală. Ar mai trebui menţionat că, în perioada respectivă, Nicolae Robu era senator şi preşedinte al PNL Timiş, şi chiar dânsul făcea presiuni asupra consilierilor din partidul dumnealui pentru a da vot pozitiv finanţării ilegale a Politehnicii Timişoara. De asemenea, Partidul Social Democrat îi solicită primarului Nicolae Robu să considere prioritară recuperarea prejudiciului şi să acţioneze în consecinţă”, transmit cei de la PSD Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*