Ultimele stiri

Instanța obligă proprietarii casei Mühle să aducă imobilul la starea inițială

casa mhule

Victorie pentru apărătorii casei celebrului florar Wilhelm Mühle! Proprietarul va fi obligat de instanță să readucă imobilul la starea iniţială anterioară mutilării din luna mai 2012.

“Deşi nu avem încă la dispoziţie toate detaliile admiterii cererii, sperăm că instanţa în înţelepciunea ei, a admis propunerea noastră de a impune un calendar – cât mai strict, dar realist – proprietarului în îndeplinirea obligaţiei sale de a readuce imobilul la starea iniţială, în caz contrar, Primăria Timişoara va avea dreptul să execute lucrările pe cheltuiala proprietarului”, transmite printr-un comunicat de presă Liga Bănățeană.

Vă reamintim că imobilul a fost cumpărat de Ionel Stancu care a început să demoleze locuință. Societatea civilă a luat atitudine, participând la mai multe proteste chiar în faţa casei Mühle şi strângând semnături pentru a solicita exproprierea imobilului autorităţilor locale. Ca urmare, Primăria Municipiului Timişoara a acţionat în instanţă proprietarul cu scopul de a-l obliga să readucă imobilul la starea iniţială, anterioară demolării şi celorlalte acţiuni întreprinse fără respectarea autorizaţiei de construire obţinute.

Liga Bănăţeană, prin intermediul celor de la Pro.Do.Mo (Asociaţia pentru protecţia şi documentarea monumentelor şi patrimoniului din România), s-a alăturat Primăriei în acest demers. Deşi proprietarul s-a opus cererii de intervenţie, instanţa a admis-o, motiv pentru care am putut să aducem o contribuţie activă şi importantă în această luptă împotriva proprietarilor care mutilează monumente istorice.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*