Ultimele stiri

Instanţa respinge definitiv arestarea lui Nicuşor Constantinescu

Contestaţia lui Nicuşor Constantinescu faţă de arestarea preventivă dispusă de Tribunalul Capitalei, la propunerea DNA, a fost admisă, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), decizia fiind definitivă. Prin decizia de marţi, CAB a respins înlocuirea controlului judiciar, dispus iniţial în cazul lui Constantinescu, cu arestul preventiv.

Instanţa a stabilit că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în SUA, a stat în mod legal în afara ţării între 18 iunie şi 1 iulie. În aceste condiţii, mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicușor Constantinescu rămâne fără obiect , informează Mediafax.

După judecarea contestaţiei, avocaţii lui Constantinescu au declarat că viza prin care acesta mai poate rămâne pe teritoriul SUA va expira la începutul lunii octombrie.

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis marţi noi documente medicale pentru a demonstra că Nicuşor Constantinescu nu poate fi adus în România, unul din documente fiind o scrisoare semnată de un medic român care susţine că şeful CJ mai are nevoie de tratament şi intervenţii chirurgicale, scrie aceeași sursă.

Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire internaţională, printr-o hotărâre din 7 iulie a Tribunalului Bucureşti, care a dispus, totodată, emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*