Ultimele stiri

Instituţiile culturale din Timişoara susţin candidatura de Capitală Culturală. Primarul a solicitat semnarea unui document prin care garantează că îşi vor aduce contribuţia

Nicolae Robu s-a întâlnit astăzi, la Primăria Timişoara, cu reprezentanţii  mai multor instituţii de cultură din oraşul de pe Bega pentru semnarea unor documente, prin care aceste organizaţii se angajează să susţină candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Edilul a afirmat că deja s-au purtat numeroase discuţii şi s-au organizat tot felul de acţiuni pentru promovarea candidaturii, dar că doreşte ca aceste instituţii să îşi declare oficial aportul la această cauză.

Înainte ca reprezentanţii acestor instituţii să semneze documentul, directorul Filarmonicii Banatul a luat cuvântul pentru a face o propunere pe această temă.

„Sunt foarte multe persoane private care nu pot semna în numele unei instituţii. Eu cunosc dirijori, solişti mari, din toată Europa, care şi-au manifestat sprijinul pentru Timişoara şi am spus Primăriei Timişoara să facă un formular în nume personal. Sunt persoane care vor să semneze”, a afirmat Ioan Gârboni.

Liderul Filarmonicii a propus ca aceste formulare să fie tipărite în mai multe limbi pentru a putea fi adresate persoanelor din întreaga lume.

Mai mult, primarul a afirmat că doreşte ca şi societăţile comerciale din oraş să semneze astfel de documente pentru a-şi aduce contribuţia. De asemenea, în perioada următoare, şi reprezentanţii organizaţiilor artiştilor din Timişoara vor fi, şi ei, invitaţi să semneze.

Astăzi, au iscălit documentul reprezentanţi de la: Opera Naţională Româna Timişoara, Filarmonica Banatul, Teatrul Naţional, Teatrul German, Teatrul Maghiar, Teatrul Merlin, Biblioteca Judeţeană, Muzeul Banatului, Muzeul de Artă, Muzeul Satului, Memorialul Revoluţiei, Casa de Cultură a Studenţilor, Casa de Cultură a Municipiului, Casa Artelor, Centrul de Cultură şi Artă, Institutul Intercultural, Institutul Francez, Centrul Cultural German, Revista Orizont.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*