Ultimele stiri

Întâlnire a parlamentarilor români cu omologii lor din Serbia, la Timișoara

Întâlnire bilaterală în sala de consiliu a Primăriei Timişoara! Vorbim despre o întâlnire bilaterală a delegaţiei Grupului parlamentar de prietenie România – Serbia , adică parlamentari din România și de la Belgrad.

În perioada 19-21 noiembrie vor avea loc la Timişoara şi Belgrad întâlnirile bilaterale ale delegaţiei Grupului parlamentar de prietenie România–Serbia din Parlamentul României şi Comisiei pentru politică externă a Senatului României, cu delegaţia Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Serbia.

Acţiunea se desfăşoară în contextul deschiderii oficiale a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Serbia, la data de 21 ianuarie 2014, precum şi al  demersurilor întreprinse, în cursul acestui an, la nivelul Comisiei pentru politică externă a Senatului, de către domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei, şi domnul senator Ben-Oni Ardelean, secretar al Comisiei şi preşedintele Grupului de prietenie România-Serbia, în vederea evaluării stadiului procesului de integrare europeană a statelor din Balcanii de Vest, precum şi a posibilităţilor de susţinere în plan parlamentar a parcursului european al acestor ţări.

În acest context, Primăria Municipiului Timişoara a găzdui joi în Sala de Consiliu, întâlnirea membrilor celor două delegaţii române şi sârbe cu Nicolae Robu, primarul Timişoarei. La eveniment au luat parte deputaţii de Timiş Horia Cristian şi Gheorghe Ciobanu de la PNL, respectiv PSD şi senatorii Matei Suciu (PSD) şi Ben-Oni Ardelean (PNL).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*