Ultimele stiri

Intelectualii din Timișoara i-au trimis o scrisoare deschisă Patriarhului Daniel. Ce îi solicită

catedrala mitropolitana

Mai mulți intelectuali din Timișoara i-au trimis o scrisoare deschisă Patriarhului Daniel, după decesul Mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu. Oamenii de cultură din orașul de pe Bega au făcut un portret al celui care ar trebui să conducă Mitropolia Banatului.

Iată cum arată scrisoarea deschisă trimisă Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române:

Prefericite Părinte Patriarh Daniel,
Cu fiiasca sfială, ne adresăm — din nou, cu nădejde tare — Prefericirii voastre, iar, ca în urmă cu trei ani, ne socotim că glasul nostru înlăcrămat va fi ascultat cu bunăvoire.

Încrederea noastră întreagă în credincioșia și în înțelepciunea Preafericii voastre și a tuturor înalților Ierarhi din alcătuirea Sfîntului Sinod ne îndeamnă a fi, pe bună dreptate, reținuți în a face orice considerații nelalocul lor, știind prea bine că nu se cade a se face sugestii de vreun fel cu privire la viitorul Mitropolit al Banatului, în urma dureroasei despărțiri de venerabilul nostru Mitropolit Nicolae Corneanu, chemat la Domnul, după grele suferințe, în sacrosancta zi de duminică blajin mângâiată de soare.

Cu neostoita convingere în faptul că Sfîntul Sinod va hotărî cu totală îngrijire, noi așteptăm cu speranță ca întîistătătorul din Banat al credinței noastre strămoșești să fie vrednic de lumina lăsată de înțelepciunea, blândețea, iubirea de oameni, de adevăr și de tradiții, de limpezimea de a scruta spre ce este și ce va fi în eparhie, în spiritualitatea neamului, în lumea creștină, pe întreaga noastră Planetă sfâșiată de suferințe multe, lumina pe care ne-a lăsat-o greu încercatul nostru Ierarh plecat în lumea fără dureri a Cerurilor.

Iertare ne cerem dacă, poate, aceste rânduri scrise cu ochii plini de roua de plânset, ar părea prea cutezătoare, Preasfinte Părinte Patriarh Daniel, spre care se-ndreptăm cu mare nădăjduire. Rămânem, Preafericite Părinte Patriarh Daniel, un de neabătut zid al credinței străbune, cum pilda vie ne este neuitatul nostru Mitropolit Nicolae Corneanu, chemat de Tatăl Ceresc dincolo de vămile văzduhului, căruia — și vă aducem din suflet mare mulțămită — i-ați hărăzit slujba de îngropăciune demnă de un destoinic principe al credinței. Doamne, ajută!

2 Commentarii pe Intelectualii din Timișoara i-au trimis o scrisoare deschisă Patriarhului Daniel. Ce îi solicită

  1. Intelectualii i-au trimis espistola la Preafericitul Daniel ….iar credinciosii se roaga lui Dumnezeu sa le dea un mitropolit bun.

  2. Domnilor intelectuali,ce bine ar fi ca Dumnezeu sa va asculte ruga,ma indoiesc,vedeti si voi ca acum la comanda se afla banul si nu mintea.
    Uitativa ce se intampla acum in toate bisericile noastre.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*