Ultimele stiri

Intrare pe bază de…prezervative la un film cultural proiectat la Timișoara

pelicula culturala

Asociația Pelicula Culturală continuă seria filmelor proiectate în spații neconvenționale, evenimente ce sunt oganizate în scop caritabil. Pe 19 iunie, timișorenii sunt invitați să sărbătorească, prin muzică, dans și film, începerea oficială a verii în cadrul Midsummer timișorean, în stilul Pelicula Culturală.

Evenimentul propus va fi o replică în miniatură a acestei sărbători și va avea două componente: între orele 19.00 – 21.00 va fi sărbătorit Midsummer în stilul specific suedez, alături de prieteni din Suedia, iar între orele 21.30 – 23.30 va fi vizionat filmul suedez „Dama de companie” (Call Girl), în regia lui Mikael Marcimail, prezent la TIFF 2013 și la Festivalul Filmului European de Film 2014. Filmul oferit de Ambasada Suediei în România este inspirat din scandalul politic din anii 1970 când importante personalități din conducerea Suediei au fost demascate ca întreținând relații sexuale cu minore sub 14 ani.

Accesul la eveniment se va face pe bază de prezervative, care vor fi donate Asociației Române Anti-Sida (ARAS) pentru a le folosi în programele de educare și prevenție a bolilor cu transmitere sexuală. Biletul ales se leagă de tema filmului dar și de faptul că Suedia a introdus educația sexuală obligatorie în școli încă din anul 1955, investind resurse importante în educația sexuală timpurie, prin metode inovative și mereu în curs de perfecționare. Vizionarea filmului se va face pe iarba, astfel că cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să-și aducă pături.

Midsummer este o sărbătoare specifică țărilor nordice și se organizează cu prilejul solstițiului de vară, când natura e inundată de flori, roadele primăverii sunt în pârg, iar copiii intră în vacanță. Este o sărbătoare în care familia se reunește la țară pentru a degusta produse noi (căpșune, cartofi noi, hering), pentru a participa la diferite jocuri tradiționale, pentru a dansa și cânta în jurul unui maypole (stâlp de lemn îmbrăcat în frunze de iederă, și panglici colorate, în jurul căruia se dansează și se cântă).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*