Ultimele stiri

Între misiunile de salvare din Serbia, pompierii timișeni și-au făcut timp să voteze

Cei 11 pompierii timișeni, aflați în misiune de asistență în Serbia, intervin în forță în zona de nord a Serbiei, puternic afectată de inundații. Pompierii militari acționează în regiunea Jamena – Morovic, unde nivelul apei depășește 2 m adâncime, în echipe mixte româno – sârbe. Totuși, nici în aceste condiții angajații ISU Banat nu și-au pierdut simțul civic. Ieri,  Ministerul de Interne al Republicii Serbia le-a asigurat transportul spre Ambasada României din Belgrad, unde au putut pune ștampila pe cei pe care au dorit să îi trimită în Parlamentul European.

Pompierii militari se confruntă cu situații greu de imaginat în Serbia. Cele mai mari probleme sunt în localitatea Jamena, unde nivelul apei depășește 2 m adâncime. Întreaga populație de aici a fost evacuată. Pompierii români au intervenit cu bărcile de salvare pentru a verifica locuințele oamenilor și pentru a recupera animalele rămase încă în viață. În cursul acestei săptămâni au fost salvate mii de animale.

Aflată de cealaltă parte a răului Bosut, localitatea Morovic a fost mai puțin afectată de apă. Aici, pompierii timișeni au evacuat apa din locuințele inundate, au consolidat digul de protecție al localității cu saci de nisip și au supravegheat permanent nivelul răului. Echipajul de pompieri de pe autocisterna adusă din România asigură în permanență transportul și distribuirea apei potabile în zona afectată.

Pompierii din cadrul ISU Timiș execută o misiune de asistență internațională cu durata de 7 zile, în regim de autosuficiență. Pentru a fi cazați în condiții de siguranță, autoritățile locale le-au pus la dispoziție o clădire dezafectată, în care românii și-au asigurat pe cont propriu condițiile de odihnă, hrănire și electricitate.

Pompierii militari vor reveni în țară marți, 27.05.

Salvare animale 2 Salvare animale

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*