Ultimele stiri

Invazie de flori și candele de Ziua Morților, la Timișoara FOTO

ziua mortilor

În întreaga țară astăzi, 1 noiembrie, se comemorează Ziua Morților. Astfel, credincioșii din Timișoara au luat cu asalt cimitirele din oraș pentru a depune un buchet de flori pe mormântul persoanei dragi sau pentru a aprinde o candelă.

De această sărbătoare au profitat și comercianții de flori și lumânări care s-au înghesuit la intrările în cimitire cu tot felul de ornamente florale sau candele, la prețuri piperate. Spre exemplu, trotuarul din fața Cimitirului din Calea Șagului a fost „invadat” de o mulțime de comercianți care au încercat să-și vândă marfa credincioșilor.

De Ziua Morților, mormintele sunt curățate și împodobite cu flori, iar familiile celor decedați aprins lumânări și spun rugăciuni. În această zi, oamenii dau de pomană în memoria morților. În unele zone din Ardeal se duc la cimitir dulciuri sau alte produse de patiserie și se dau copiilor.
În legendele populare, noaptea de 1 Noiembrie este cea în care porțile Tărâmului de Dincolo se deschid, iar cei morţi vin să îi viziteze pe cei vii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*