Ultimele stiri

Ioan Cojocari, la Comisia de Disciplină a Prefecturii

Recent întors din concediul în Dubai, secretarul Primăriei Ioan Cojocari s-a trezit că trebuie să dea explicații Comisiei de Disciplină a Prefecturii Timiș. Motivul ține de încercarea din vara trecută a PSD – PNŢCD de a-l da jos din funcție pe viceprimarul PNL Dan Diaconu, și înlocuirea acestia cu Bogdan Herzog, care la momentul respectiv se afla în PNȚCD, încercare care s-a soldat cu un eșec.

Astfel, acum 7 luni, când s-a încercat debarcarea viceprimarului Dan Diaconu, dar și excluderea celor doi foști țărăniști, actuali independenți, Bogdan Herzog și Flavius Boncea  din Consiliul Local, cei doi consilieri au făcut o sesizare către Prefectura Timiș, solicitând anumite clarificări.

„Cum a putut primi aviz de legalitate cererea de excludere din CLT înaintată de colegii liberali, din moment ce așa-zisa excludere a mea și a lui Flavius Boncea din PNȚCD urma să se întâmple peste 3 zile? Aveau dreptul unii consilieri să solicite unilateral excluderea altor colegi, doar pentru că așa vor ei, fără să aibă niciun document la bază? De ce au fost introduse punctele respective pe ordinea de zi? În fine, solicitam și verificarea legalității documentului prezentat în dimineața zilei de 6 Iunie de către Organizația Municipală a PNȚCD (la vremea respectivă) pe care apare o ștampilă care nu există din punct de vedere legal (?!)”, spune actualmente liberalul Bogdan Herzog.

Între timp Herzog a uitat de sesizare, dar i s-a reamintit printr-un telefon primit chiar de la secretarul Ioan Cojocari, care cerea explicații pentru adresa depusa de cei doi foști țărăniști la Prefectură.

“Am fost sunat de dl secretar Cojocari și interpelat dacă am cerut să fie băgat în Comisia de Disciplină. După un prim moment de nelămurire, lucrurile au început să se clarifice. Într-adevăr, urmare a episodului din luna iunie a anului trecut, când în aceeași zi s-a votat pe rând excluderea mea și a colegului Flavius Boncea din Consiliul Local Timișoara și ulterior schimbarea vice-primarului Timișoarei, am înaintat o adresă către Prefectura Județului Timiș”, își amintește Herzog.

Totuși, dacă tot și-a amintit, și secretarul Primăriei a fost chemat la Comisia de Disciplină, consilierul mai enunță și alte întrebări la care așteaptă răspuns. „A cedat dl secretar unor presiuni și a convocat o ședință a consiliului local fără să aibă o bază legală, ci în baza promisiunii că între timp i se vor aduce niște documente? Dacă da, cine i-a făcut această promisiune? A semnat domnul primar Robu referatul constatator ce însoțește proiectul de hotărâre în timp ce era plecat din țară? Dacă nu, cum s-a putut efectua convocarea consiliului local cu 3 zile înainte? A semnat cineva în locul Domniei Sale? Dacă da, cine? Sau proiectul de hotărâre s-a făcut inițial fără referat, iar acesta a fost făcut pe genunchi și semnat în dimineața votului? Ce ștampilă apare pe documentul pus la dispoziția Consiliului Local, din moment ce unica ștampilă legală consfințea tocmai calitatea subsemnatului și a dlui Boncea? A confecționat cineva o ștampilă? Dacă da, cine și la cererea cui? (…)Sincer, nu știu dacă dl Cojocari este principalul vinovat, dar dacă nu, mă aștept să spună ce s-a întâmplat în acele zile”,a conchis consilierul.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*