Ultimele stiri

Iohannis a decis! Nu va negocia cu niciun politician pentru turul 2

Klaus Iohannis

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca nu va negocia cu candidatii care au iesit din cursa pentru a fi sustinut in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, informează hotnews.ro

“Nu voi negocia cu niciun politician. Imi doresc votul tuturor romanilor, dar imi doresc votul direct, fara sa negociez cu politicieni”, a declarat Iohannis.

Candidatul ACL a declarat, cu referire la scandalul votului din diaspora, ca “domnul Ponta&co” sunt incapabili sa organizeze tara, “Nici macar o zi de alegeri nu au fost in stare sa organizeze”, a completat Iohannis.

In timpul conferintei de presa, Klaus Iohannis a prezentat si imagini video cu romani din diaspora care au stat cateva ore la coada duminica, fara a isi putea exercita dreptul la vot.

“Asta a fost ziua votului organizata a la Victor Ponta. Asa va arata tot anul 2015, ca ziua votului – dezordine, haos, lipsa de respect fata de cetateni. Guvernul in continuare refuza sa vina cu bugetul pentrtu 2015, sa ne arate cum vrea sa acopere pomenile electorale”, a spus Iohannis, in completarea imaginilor prezentate.

Totodată, Iohannis a afirmat că în ceea ce priveşte întâmplarea cu diaspora, este un episod care arată dispreţul Guvernului faţă de cetăţeni.

“Episodul de ieri este simbolic pentru atitudinea Guvernului fata de cetatenii sai – dispret. Relatia dintre Guvern si cetateni este fundamental degradata, cum sunt incalcate principiile democratice. Pentru mii de romani care traiesc si muncesc in strainatate, dreptul la vot, un drept fundamental, a fost incalcat. Cetatenii romani sunt bruscati in fata ambasadelor, nu sunt lasati sa voteze. Este foarte regretabil ca Guvernul roman a reusit sa ne faca de ras, sa ne faca de minune in lume. Mandria de a fi roman trebuie sa fie o atitudine fata de propriii cetateni, nu un slogan. Eu de la primul ministru nu astept conferinte de presa, vreau fapte. Primul ministru este primul care trebuie sa ia masuri importriva celor care i-au supus pe romanii din diaspora la asemenea umilinta”, a continuat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anuntat si ca in urmatoarele 6 luni isi propune sa mobilizeze partidele pentru introducerea in legislatie a votului electronic si a votului prin corespondenta. “Nu mai suntem in anii ’90, suntem in secolul XXI”, spune candidatul ACL.

Sursa: Nasul TV

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*